Roomoliebollen

Makro Sint & Kerst

BEREIDINGSWIJZE Doe de mix in de beslagkom en voeg het water toe. Mix het geheel met de mixer (met deeghaken) op de hoogste stand in 5 minuten tot een glad beslag. Bedek de kom met huishoudfolie en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm Natura oliebollenolie of zonnebloemolie voor op 190°C. Vorm (met twee lepels of een … Read More

Appelbeignets (18 stuks)

Makro Sint & Kerst

Doe de mix in de beslagkom en voeg het water toe. Mix het geheel met de mixer met deeghaken op de hoogste stand in 5 minuten tot een glad beslag. Roer het kaneel door het beslag. Bedek de kom met huishoudfolie en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm de zonnebloemolie voor op 190°C. Schil ondertussen de appels en … Read More

Sinaasappel-cheesecake met kruidnotenbodem (6 stuks)

Makro Sint & Kerst

Stap 1: Koekbodems Bekleed de bakringen met folie of cellofaan. Maak de koekbodem door de gesmolten boter en de gemalen kruidnoten door elkaar te mengen. Verdeel dit over de ringen en druk aan met de bolle kant van een lepel. Stap 2: cheesecake Mix de Mon Chou (kamertemperatuur) met 60 gram slagroom tot een romige massa. Klop de rest van … Read More

Chocolade kerststammetje

Makro Sint & Kerst

Stap 1: Biscuitplak Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een biscuitbeslag op basis van 200 gram mix (zie bereidingswijze verpakking biscuit). Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier. Strijk het biscuit beslag glad tot een dunne laag van circa 1 cm. Bak het biscuit in circa 15 min. Na het bakken, direct van de bakplaat afhalen. Stap 2: … Read More

Kerstkasteelgebakjes (ca. 15 stuks )

Makro Sint & Kerst

Biscuit: Mix voor biscuit draaien (200 gram mix, 3 eieren, 20 ml water, zie bereidingswijze verpakking). Spatel de gemalen pistachenoten erdoor na opkloppen. Bakvorm invetten en met bakpapier bekleden. Vullen vorm met beslag en gladstrijken. Afbakken op 180°C, circa 20 min. Laat afkoelen. Mix voor bavaroise bereiden (65 gram bavaroisepoeder, 40 gram lauw water, 200 gram slagroom en 150 gram … Read More

Luxe gevulde chocoladestukken

Makro Sint & Kerst

Benodigdheden: 2 cakeblikken of bakplaat bekleed met bakpapier Vulling 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de noten grof. Leg de noten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster deze circa 7 minuten in de oven. Laat kort afkoelen. Hak het gedroogde fruit grof. Houd driekwart van de noten apart. Verdeel het fruit en de rest van de … Read More

Rijkgevulde kerstmuffinplaat met Amaretto-bavaroise-topping

Makro Sint & Kerst

Benodigdheden: Bakvorm circa 28 cm x 18 cm (brownie-vorm) Muffinplaat: Mix voor muffins draaien (500 gram mix, 220 gram olie, 200 gram water, 15 gram koekkruiden, zie bereidingswijze verpakking). Spatel de vulling erdoor. Bakvorm invetten en met bakpapier bekleden. Vorm vullen met beslag en gladstrijken. Afbakken op 170°C gedurende 60 minuten. Laat afkoelen. Decoratie: Mix voor bavaroise bereiden (65 gram … Read More