Cupcakes
250 gram Mix voor cupcakes Bake&Deco
Zelf toevoegen:
100 gram Boter (op kamertemperatuur)
2 stuks Eieren
120 gram Pompoen
Decoratie Bake & Deco
200 gram Chocoladeglaçage Bake&Deco
200 gram Oranje marsepein Bake&Deco
10 stuks Smeltsnoep geel Bake&Deco
5 stuks Smeltsnoep rood Bake&Deco
10 stuks Smeltsnoep groen Bake&Deco
Zelf toevoegen:
100 gram Pompoen
Poedersuiker voor bestrooien pompoen en uitrollen marsepein
Stap 1: Pompoenchips
Verwarm de oven op 75°C. Schil een kleine pompoen of part. Verwijder de pitten uit het vruchtvlees. Snijd in dunne plakjes (2 mm). Bekleed de bakplaat met bakpapier en bestrooi met poedersuiker. Leg de stukjes pompoen erop en bestrooi nogmaals met poedersuiker. Droog de pompoenplakjes in circa 3 uur.
Stap 2: Pompoenrasp
Rasp een stuk schoongemaakte pompoen (120 gram schoon gewicht).
Stap 3: Cupcakes maken
Verwarm de oven op 150°C. Mix de cupcakemix met de boter en eieren tot een gladde massa. Spatel als laatste de geraspte pompoen door het beslag. Vul de cupcake-caisses met beslag en plaats in een cupcakevorm. Bak 10 minuten op 150 °C. Verhoog de temperatuur naar 180°C en bak nog eens 15 tot 20 minuten tot de cakejes gaar zijn.
Stap 4: Marsepeinen decoratie
Kneed de marsepein door elkaar totdat deze soepel is. Rol uit tot een plak (circa 2 mm dik). Steek hiervan ronde (kartel)plakjes uit (Ø 6 cm). Plaats op iedere cupcake 1 plakje marsepein.
Stap 5: Glaceren
Verwarm 200 gram glaçage volgens de gebruiksaanwijzing. Gebruik een glaceermes en bestrijk de marsepeinen bovenkant met glaçage.
Stap 6: Deco van smeltsnoep
Doe de smeltsnoep (10 stuks geel + 5 stuks rood (= oranje)) in een bakje dat geschikt is voor gebruik in de magnetron. Stel de magnetron in op 800 Watt. Verwarm de smeltsnoep in stappen van 1 minuut tot de massa vloeibaar is. Elke minuut de smeltsnoep even doorroeren om verbranding te voorkomen. Herhaal deze stappen met 10 stuks groene smeltsnoep. Vul 2 cornetjes, 1 met oranje en 1 met groene smeltsnoep. Garneer hiermee een pompoen op een stuk transparant plastic of folie. Laat dit in 10 minuten hard worden.
Tip: gebruik een afbeelding van een pompoen onder de folie als hulpmiddel bij het tekenen van de pompoen.
Stap 7: Deco van gedroogde pompoen
Steek een stukje gedroogde pompoen in de glaçage en zet de smeltsnoep-pompoen daar tegenaan.