Stap 1: Biscuitplak
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een biscuitbeslag op basis van 200 gram mix (zie bereidingswijze verpakking biscuit). Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier. Strijk het biscuit beslag glad tot een dunne laag van circa 1 cm. Bak het biscuit in circa 15 min. Na het bakken, direct van de bakplaat afhalen.
Stap 2: Vullen vorm
Bekleed een halfronde vorm of andere vorm naar wens met plastic folie. Snijd de biscuitplak op maat en bekleed de vorm ermee.
Stap 3: Chocoladebavaroise maken
Slagroom lobbig kloppen (niet stijf, want anders mengt deze niet goed met het bavaroisemengsel). Smelt de chocoladedruppels in de magnetron. Meng met een garde lauw water en de mix voor bavaroise. Gesmolten chocolade toevoegen en doorroeren tot een glad geheel. Slagroom in 3 delen toevoegen en rustig doorspatelen. Voeg naar wens gehakte chocolade toe. Dek af met een op maat gesneden plak biscuit en daarna met folie. Zet het stammetje minimaal 2 uur in de koeling.
Stap 4: Hulstdecoratie:
Smelt de groene smeltsnoep volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Strijk dun uit op bakpapier of folie. Laat even drogen en steek met de steker hulstblaadjes uit. Smelt de rode smeltsnoep volgens de gebruiksaanwijzing en vul een cornetje. Decoreer de hulstblaadjes met 3 besjes.
Stap 5: Chocolade crème au beurre:
Draai 175 gram roomboter zalvig in een kom (iets verwarmen). Meng 50 gram gele room-mix met 165 gram warme melk 35ºC. Meng de gele room en boter tot een luchtige crème. Voeg de cacaopoeder toe en meng tot een egale crème.
Stap 6: Decoreren:
Haal de gevulde biscuit uit de koeling en verwijder de folie en vorm. Bereid de afdekgelei volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bestrijk hiermee de biscuit. Kneed de marsepein soepel en rol uit tot een dunne plak van circa 2mm. Bekleed de biscuit hiermee. Snijd overtollige marsepein weg. Verwarm de chocoladeglaçage volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bedek het stammetje met glaçage. Tempereer de melkchocolade en maak met behulp van een cornetje een ruitpatroon op de glaçage. Spuit wat doppen chocoladecrème bovenop en decoreer met hulst.