Bereidingswijze
Stap 1 :
Doe de mix voor Dutch doughnuts, suiker, lauwe melk, gesmolten (room)boter, lauw water en eieren (op kamertempratuur) in een mengkom. Kneed het geheel in circa 3 minuten tot een soepel en plakkerig deeg. Dek de mengkom af met huishoudfolie en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek.
Stap 2:
Verwarm Natura oliebollenolie of zonnebloemolie voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van circa 1 cm dik (gebruik extra bloem wanneer het deeg plakkerig is). Steek met de grote uitsteker cirkels uit het deeg. Gebruik de kleine uitsteker om de opening in het midden van de cirkels uit te steken.
Tip: geen uitstekers in huis? Gebruik een glas i.p.v. een grote uitsteker en een dop van een fles i.p.v. een kleine uitsteker.
Stap 3:
Bak de Dutch doughnuts aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Tip: bestrooi de Dutch doughnuts met poedersuiker of bestrijk de doughnuts met glazuur en decoreer met strooisels, nootjes of andere decoraties.