Stap 1: Koekbodems
Bekleed de bakringen met folie of cellofaan. Maak de koekbodem door de gesmolten boter en de gemalen kruidnoten door elkaar te mengen. Verdeel dit over de ringen en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Stap 2: cheesecake
Mix de Mon Chou (kamertemperatuur) met 60 gram slagroom tot een romige massa. Klop de rest van de slagroom lobbig. Meng het sap van de sinaasappels en lauw water. Voeg de bavaroisepoeder toe en mix dit tot alle klontjes weg zijn. Mix de bavaroisemix door de Mon Chou en spatel daar vervolgens de helft van de slagroom door, herhaal dit met de rest van de slagroom. Verdeel het geheel over de koekbodems m.b.v. een spuitzak in de ringen en zet het minimaal 2 uur in de koeling.
Stap 3: spiegel
Meng 250 gram afdekgelei met water en sinaasappelsap. Verwarm het langzaam onder voortdurend roeren tot het kookpunt. Haal de cheescake uit de koeling en bestrijk met sinaasappelgelei. Verwijder de ringen en banderol/folie.
Stap 4: tuilles
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter in de pan. Zeef de poedersuiker en bloem bij elkaar. Giet de gesmolten boter in een kom. Voeg de sinaasappelsap erbij. Voeg het bloem-suikermengsel toe en meng met een garde tot een glad mengsel. Voeg de gepofte rijst en sinaasappelzestes toe. Roer alles kort door elkaar. Strijk het mengsel dun uit met paletmes op een siliconen mat. Bak de tuille in circa 14 minuten gaar. Laat afkoelen en breek in stukken.